روباه و ستاره. نوشته کورالی بیکفورد اسمیت ترجمه رضی هیرمندی

#روباه_وستاره
کورالی بیکفورد اسمیت
رضی هیرمندی

روزی روزگاری روباهی بود که در دل جنگلی فشرده از درخت و بوته و خار زندگی می کرد آنقدر فشرده و در هم تنیده که روباه از ترس گم شدن از لانه اش دور نمی شد. او هر شب با روشنایی آرام و ملایم ستاره ای از خواب بیدار می شد. تا اینکه به مرور فهمید او فقط یک دوست دارد : ستاره .
تنها دوستی که راهنمای او در دل تاریکی جنگل بود و کمک می کرد تا غذا پیدا کند و راه لانه را از سر گیرد. او ستاره را تماشا می کرد و ستاره هم او را وقتی دنبال خرگوش ها در خارزار می دوید.
همه ی دلخوشی روباه سوسوی ستاره بود حتا وقتی باران می بارید تا اینکه شبی دیگر ستاره نبود و همه چیز عوض شده بود. جنگل تاریک، سرد و ساکت و روزهایی که از پی هم می گذشتند و ستاره ای که دیگر نبود. بعد از اینکه دلی از عزای سوسک ها در آورد از لانه خارج شد تا سراغ ستاره را از سوسک و خرگوش و درخت ها و بوته بگیرد. وقتی باران تمام شد خوب به صدای خش خش برگ ها در جنگل گوش سپرد و سرش را از گوشهایش و از درخت ها بالاتر گرفت و یک عالمه ستاره دید . ستاره هایی شبیه ستاره خودش در دور دست ها.

ماجرای روباه و ستاره داستان کشف و شهود است بیرون آمدن از پیله خود و گشودن چشم به جهان و بزرگی و تعدد و تنوع درون آن.
مفاهیم کلیدی داستان:
لانه و حوزه شخصی
دوست
تکرار
تغییر
غیبت
انتظار
کشف حین سفر
مکان
گم شدن

تکنیک های مورد توجه در روایت هم مشاهده ، پرسش و مشورت ، گفتگو و اراده به منظور کشف است.

مهمترین ویژکی این کتاب در تصاویر آن است، پر جزییات ترین تصویرگری که تا امروز دیده ام. رفت وآمد بین کلیات در دل جزییات به وضوح شکل گرفته و واژه هایی که قصه را می سازند با یک هارمونی و ریتم بصری –آوایی در دل تصاویر نشسته اند. خرگوش هایی که در دل خارزار اند یا سوسک هایی که در دل روباه و … جهان تصویر شده یک جهان ممتد بی کران است که هر امر جزیی حتا یک خار یا یک ستاره یا یک سوسک در دل آن جای گرفته است. خط ها، منحنی ها، شکستگی ها، نقطه گذاری ها در خدمت طراحی جهان اند.
این جاگیری و یافتن اقلیم و جا محور اصلی کتاب برای آغاز شناخت شناسانه ی حرکت روباه قصه است. مکان مندی مولفه ای که کتاب بر ان ایستاده است،کشف و شهودی که چشم روباه را به بیکرانی آسمان و کثرت ستاره های روشن باز می کند بر محور جاگیری در عالم هستی شکل می گیرد.
مفهوم مکان و زمان دو مولفه اصلی شناخت ذهن انسان است. درک نسبیت ، کثرت و بی کرانگی و وحدت می تواند ذهن بشر را برای از خود به در آمدن و به نظاره جهان نشستن نرمش دهد. ادراک خود در دل مفهوم جز و کل هم باعث توسعه شبکه ای مفاهیم در ذهن انسان ها می شود.

امتیاز من به داستان ، ترجمه و تصویرگری کتاب ۵ از ۵ است.

سحرسلطانی

امتیاز منتقد

تالیف
ترجمه
انتقال مفاهیم
تصویرپردازی
کیفیت نشر (کاغذ و رنگ)
ایده نو

امتیاز نهایی

امتیاز کاربر ۳٫۴ ( ۱ آراء:)

درباره سحر سلطانی

سحر سلطانی دانش آموخته دکتری فلسفه تربیت خوارزمی تهران، تسهیلگر فلسفه برای کودکان، نویسنده و مدرس. عضو هیئت مدیره چهارمین دوره انجمن فلسفه تعلیم و تربیت ایران.

پیشنهاد ما به شما

ستاره ای برای همه / نویسنده و تصویرگر: افلین یاختمان/ مترجم: فواد صادقیان

ستاره‌ای برای همه Een Ster Vooi iedereen نویسنده و تصویرگر: افلین یاختمان Evelien Jagtman مترجم: …

۲ دیدگاه

  1. با سلام در معرفی کتابها لطفا اطلاعات ناشر را هم درج کنید. ممنون

    • با درود و احترام

      چون سایت صرفا جنبه تحلیل محتوا و بررسی آثار دارد از ذکر نام ناشر و فعالیت های تبلیغی غیرمستقیم پرهیز شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *