هفته ی آشتی و دوستی در کلاس خانم روباه / آیلین اسیینلی / رضی هیرمندی

هفته ی آشتی و دوستی در کلاس خانم روباه

آیلین اسیینلی

رضی هیرمندی

 

خانم روباه معلم کلاسی است که مانند همه ی کلاسهای جهان در آن دعوا و بگومگو بین بچه ها وجود دارد. خانم روباه هم کاسه صبرش لبریز می شود و چاره اندیشی می کند: «بسیار خب! فهمیدم چه کار کنم! هفته ی آشتی و دوستی می گذاریم!»

هفته ی چی؟ تمرین درسی جدید است؟ بازی است؟ این دیگر چیست؟ شاگردان کلاس می پرسند و خانم روباه به جای پاسخ مستقیم و بالا به پایین از خود آنها می پرسد:خودتون چه فکری می کنید؟ خودتون برنامه ریزی کنید و هر پیشنهادی دارید بگویید تا این هفته را بسازید.

#مفاهیم_پایه

من/دیگری

شباهت/تفاوت

شادی. رنج

قهر/آشتی

جنگ/صلح

خشونت/مدارا

اعتراض/انعطاف

انفعال/کنشگری

قانون/ پیشنهاد

استقلال/همکاری

بازخورد/ ارزیابی

ترویج / توسعه

تغییر/پذیرش

کل کل/ گفتگو

تمسخر/تحقیر

 

 #تکنیکهای_ کاربردی

ارزیابی مساله

پیشنهاد راه حل

کنشگری فعال

هم افزایی فعال

تغییر ایجابی

توسعه راه حل به محیط پیرامون

مشارکت جویی

توسعه پایدار

تربیت مثبت نگر

ارتباط بدون خشونت

گسترش تاب آوری

 

کودکان سرمایه های وجودی جهان امروز اند زیرا فردا از آن آنهاست از جمله مهارتهای بین فردی لازم که باید در آنها پرورش داد همزیستی مبتنی بر پذیرش تفاوت های فردی و استقلال شخصی است. برای کودکانی که در شش سال اول حیات خود را مرکز جهان ادراک می کنند هنگام مواجه با «دیگری» با ویژگی های متفاوت از خودشان چالش هایی ایجاد می شود. این چالش ها با راهکارها و راه بردهای متفاوتی ادامه می یابند.  می تواند با قهر، تمسخر، خشونت، زورگویی، لج بازی، فرصت طلبی و آزار  همراه شود. برای امنیت دادن به کودکان و اموزش حل مساله خلاقانه مبتنی بر لذت جمعی باید صبورانه از خود کودکان بهره جست. در کتاب فوق خانم روباه کودکان را وارد گود می کند تا از منظری فاعلانه دنیای خود را ارزیابی و دوباره سازی کنند.

نیازهای خود و دیگری را درک به جای نادیده گرفتن یا تحمیل پاسخ به همدلی و ایجاد پاسخ های جدید فکر و اقدام کند و یاد بگیرند که آشتی و صلح ساختنی است نه موهبتی که از آسمان بیاید.

مولفه های مهمی که در این کتاب مد نظر گرفته شده توصیف احساس، بیان نیاز و کارکرد تقاضا است سه محور اصلی در مبانی «ارتباط بدون خشونت» که یادگیری آن بدون تمرین در جهان زیست کودک امروز رخ نخواهد داد.گویی از کودکان خواسته می شود افق دید خود را گشوده و «دیگری» را در کنار خود ادراک کنند. تا هنگامی که کودکان تغییر رویکرد را «انتخاب» نکنند و هزینه های این تغییر را به شکل خودجوش و خودانگیخته بر عهده نگیرند  جهانی با کمترین میزان خشم و رنج ساختنی نخواهد بود. با تمرین هایی که ذهن کودکان را برای تغییر خود و جامعه پیرامون قلقلک می دهند می توان شقوق مختلف از ارتباط با انسانها و طبیعت را با کودک به گفتگو گذارد و عاملیت آنها را توسعه داد.

تصویرگری کتاب بسیار گویا و پر از جزییات مفید و ترجمه رضی هیرمندی روان و طنازانه است.

امتیاز من به ایده، پرداخت، ترجمه و تصویر ۴ ستاره از ۵ است .

 

سحر سلطانی

 

امتیاز منتقد

ترجمه
انتقال مفاهیم
تصویرپردازی
کیفیت نشر (کاغذ و رنگ)
ایده نو

امتیاز نهایی

امتیاز کاربر یکی از اولین.

درباره سحر سلطانی

سحر سلطانی دانش آموخته دکتری فلسفه تربیت خوارزمی تهران، تسهیلگر فلسفه برای کودکان، نویسنده و مدرس. عضو هیئت مدیره چهارمین دوره انجمن فلسفه تعلیم و تربیت ایران.

پیشنهاد ما به شما

ستاره ای برای همه / نویسنده و تصویرگر: افلین یاختمان/ مترجم: فواد صادقیان

ستاره‌ای برای همه Een Ster Vooi iedereen نویسنده و تصویرگر: افلین یاختمان Evelien Jagtman مترجم: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *