استدلال های بد نوشته: علی الموسوی تصویرگر: الخاندرو جیرالدو مترجم: حسین شیخ رضایی

#استدلالهای_بد
نویسنده: علی الموسوی
تصویرگر:الخاندرو جیرالدو
مترجم: حسین شیخ رضایی

علی الموسوی مهندسی جوان است که سالهای زیادی از عمرش را در تالارهای گفتگوی اینترنتی  صرف بحث با افراد حقیقی و ناشناس کرده، تا حد زیادی چاله های بحث های مجازی و بن بست های گفتگوها را می شناخت وبه دنبال راهی برای شفاف سازی گفتگوها بود. راهی که طرفین با کمترین حد آسیب دیدگی کلامی بتوانند چیزی یاد بگیرند در تکرار و مرور مسایل و تجربه های معمولی نمانند. همانگونه که حدس زده اید او سراغ تکنیک های منطقی و استدلال ورزی می رود تا با ساده ترین شیوه برای نوجوانان انواع مغالطه های بازدارنده یک بحث سالم را شرح دهد.

اگر کتاب قلعه حیوانات جورج اورول را خوانده باشید حالا تعدادی از همان حیوانات با تصویرگری مهیج الخاندرو جیرالدو به سراغ مخاطب می آیند تا نقشه گنج استدلال را به دستش بدهند.

در همان صفحات آغازین یک فهرست مصور داریم از مغالطه های منطقی با نقش آفرینی حیواناتی مانند مرغ و گاو و خوک و روباه و گرگ و شیر و… که دو ساحت مغالطه ای را روشن می کنند ان دسته از مغالطه های غیر صوری که بسیار شبیه استدلال اند و نکات انحرافی دارند تا گفتگو کنندگان اصلا وارد زمین بازی استدلال نشوند و یک مورد هم مغالطه صوری .
گاو و میمون و توکا و خوک و بقیه حیوانات با قصه هایی چند خطی آمده اند تا توسل به نتیجه، پهلوان پنبه، چند پهلویی؛ توسل به ترس و سایر بن بست های گفتگوی سالم را نشان مخاطبان دهند.

علی الموسوی تلاش میکند خیلی موجز با لحنی امروزی با نوجوانان سخن بگوید و با کمک تصاویر این تکنیک ها را در ذهن آنها قلاب کند و به خوبی از پس این کار بر آمده و این کتاب تا امروز به دوازده زبان زنده دنیا ترجمه شده و با استقبال خوبی همراه بوده. نکته جالبتر اینکه نویسنده ارتباط خود را با مخاطب قطع نمی کند برای همراهی بیشتر آدرس سایت خود را در صفحات کتاب می آورد تا برای طرح مباحث و موضوعات جدید با هم همکاری کنند.

دکتر حسین شیخ رضایی انتخاب مناسبی داشته و ترجمه کتاب هم کار شسته رفته ای شده اما یک ایراد اساسی دارد زبان معرفی استدلالها در صفحات اصلی بدون عکس کاملا در قامت اکادمیک مانده است. به گمانم ویراستار جناب قوی پیشه می توانستند چکش کاری بیشتری کنند برای نزدیکی لحنی به نوجوانان و دانش آموزان . بسیاری از مغالطه ها را بلند بلند می خواندم تا درک ان بر نوجوانانی که با زبان اکادمیک اشنا نیستند را حدس بزنم نتیجه برایم رضایت بخش نبود. با اینکه در پایان کتاب یک لیست راهنمای بسیار عالی قرار داده شده که کلید واژه ها را تعریف و تدقیق می کند اما کتاب هنوز ثقل و وزن سنگین کتب و مقالات منطقی را بر دوش دارد.
امتیاز من به ایده، پرداخت، تصویر گری ، ترجمه و کیفیت فنی کتاب در نشر فاطمی چهار ستاره از پنج است و امیدوارم در چاپهای بعدی متن کمی بیشتر ورزیده و با لحن و زبان نوجوانان آمیخته شود. به هر خانواده ای که کودک بالای ده سال دارد و همه ی معلمان و تسهیلگران توصیه میکنم این کتاب مصور و شیرینِ اشنایی با هنر فراموش شده حرف حساب زدن را در کتابخانه داشته باشند. مطمئن باشید از تصاویر و تکنیک ها و یادگیری مغالطه ها بسیار لذت خواهید برد.

سحر سلطانی

 

ترجمه
انتقال مفاهیم
تصویرپردازی
کیفیت نشر (کاغذ و رنگ)
ایده نو

امتیاز کاربر یکی از اولین.

درباره سحر سلطانی

سحر سلطانی دانش آموخته دکتری فلسفه تربیت خوارزمی تهران، تسهیلگر فلسفه برای کودکان، نویسنده و مدرس. عضو هیئت مدیره چهارمین دوره انجمن فلسفه تعلیم و تربیت ایران.

پیشنهاد ما به شما

تو بزرگ و من کوچک / نویسنده و تصویرگر: گرگوار سولوتارف

تو بزرگ و من کوچک You Big and Me Small نوشته و تصویر: گرگوار سولوتارف …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *